Ο Carim Nahaboo είναι εικονογράφος, ζει κι εργάζεται στο Λονδίνο. Πρωτοήρθαμε σε επαφή μέσω instagram πριν απο καιρό, με αφορμή κάποιες φωτογραφίες από vespa orientalis που είχα βγάλει.

Έχει πλάκα να βρίσκεις έτσι ανθρώπους που μοιράζονται παρόμοια ενδιαφέροντα με εσένα σε άλλες χώρες. Ο Carim είναι ένας πολυτάλαντος τύπος που γενικά βασίζει μεγάλο μέρος του έργου του, στην “ερασιτεχνική” εντομολογία.

βομβίνος cephenemyia auribarbis Carim Nahaboo carimnahaboo.com

βομβίνος cephenemyia auribarbis Carim Nahaboo carimnahaboo.com

Έτσι κάνει από μικρογλυπτά μέχρι κοσμήματα κι απο επιστημονική εικονογράφηση και ακριβή απόδοση χαρακτηριστικών των εντόμων μέχρι πόστερ ή και μπλουζάκια με τα έργα του. Ένα τέτοιο σετ με καταπληκτικές εικονογραφήσεις έλαβα πρόσφατα κι ετοιμάζομαι να καδράρω και να στολίσω σε κάποιον τοίχο το συντομότερο δυνατό.

Τα έντομα που επέλεξα να πάρω από τον Carim είναι έντομα με τα οποία είμαι οικείος, (όπως ίσως και οι αναγνώστες του bees), όπως η αχερόντια (η οποία πλάκα πλάκα πλησιάζει στον μήνα της!) οι βομβίνοι και φυσικά η μέλισσα Apis Mellifera

Η επαφή με τον Carim με βοήθησε στο καταλάβω καλύτερα πως γίνεται σωστά η συντήρηση νεκρών εντόμων, πράγμα που πιθανόν να ακούγεται αηδιαστικό σε κάποιους αλλά αν δεις τα αποτελέσματα κι εντυπωσιάζεσαι έστω και λίγο από τα έντομα θα το εκτιμήσεις. Θα ανεβάσω σύντομα (ίσως στο facebook του bees) φωτογραφίες από τα αποτελέσματα τέτοιας συντήρισης, με τον σωστό πλέον τρόπο)

Επίσης μου έδωσε πολλές κι ενδιαφέρουσες πληροφορίες για έντομα που δεν γνώριζα και πραγματικά όλο το καλοκαίρι ήμασταν σε επαφή με mail και φωτογραφίες για ανταλλαγή πληροφοριών. Τα περίεργα κι ενδιαφέροντα έντομα που συνάντησα φέτος θα τα παρουσιάσω σε επόμενα post.

Τον carim τον βρίσκει κανείς εδώ

https://www.carimnahaboo.com/

https://www.facebook.com/ArtOfCarimNahaboo

https://twitter.com/CNahaboo

https://instagram.com/carim_nahaboo/

Στο site του μπορείς να αγοράσεις απο το eshop διάφορα έργα του ενώ υπάρχουν και μπλουζάκια με τα έντομα του https://www.zazzle.co.uk/cnahaboo

 

Τον ευχαριστώ για την άδεια του να χρησιμοποιήσω τις εικονογραφήσεις του!

Written By

Beekeeper

Greek beekeeper