Ο μελιτοεξαγωγέας του πατέρα και πριν του παππού μου, βρίσκεται εδώ και χρόνια στο χωριό, σε μια μαγική αποθήκη με διάφορα άλλα μελισσοκομικά εργαλεία.

Πως αναπαλαιώνεις όμως ένα ογκώδες μηχάνημα 100+ ετών που βρίσκεται 280 χιλιόμετρα μακριά σου, σε έναν χώρο που επισκέπτεσαι “αραιά” και για περιορισμένο χρόνο?

Το κάνεις κομάτια, το φέρνεις στην έδρα σου τμηματικά, το αναπαλαιώνεις τμηματικά και ξανασυναρμολογείς εκεί απ’ όπου το πήρες!

Το νέο project λογικής “δουλειά δεν είχει ο διάβολος” ξεκίνησε με επιτυχία πριν λίγο καιρό από τη μανιβέλα περιστροφής του κάδου.

Λύθηκε και καθαρίστηκε σχολαστικά από σκουριές και ξένα σώματα. Η ξύλινη λαβή της αντικαταστάθηκε από νέα, επιχρωματίστηκε με μαύρη-μπλε οξείδωση για να κρατήσει τον παλιό της χαρακτήρα, να προστατευτεί όμως και κάπως από τη σκουριά και συναρμολογήθηκε εκ νέου. Η αγαπητή μανιβέλα, περιμένει τώρα υπομονετικά να επιστρέψει στο χωριό. Κάποια στιγμή μπήκα στον πειρασμό να ανεβάσω και video στο youtube, αλλά νίκησε η έλλειψη χρόνου…

Ποιο κομάτι θα έρθει πίσω στην Αθήνα για να φάει το χρόνο και τα χέρια μου, αλλά να καθαρίσει το μυαλό μου, θα αποφασιστεί αργότερα μέσα στο χρόνο. Ίσως και όσα χωρέσουν στο αυτοκίνητο. Για αρχή πάντως πήγαμε καλά!

Ο μελιτοεξαγωγέας βιώνει ήδη την τρίτη (ίσως και τέταρτη) ευκαιρία του.

Written By

Beekeeper

Greek beekeeper