Πριν πολλά χρόνια η ιστορική Ρομίλντα του Αγούδημου, “έσκασε” με χαμηλή ταχύτητα πάνω στο λιμάνι της Φολεγάνδρου, την ώρα που την περιμέναμε μερικές δεκάδες επιβατών.

Ζήσαμε μοναδικές στιγμές, όταν ένας κύριος με στολή, βγήκε στην πλώρη με μια σφυρίχτρα και μας φώναζε να φύγουμε από τη ρότα του πλοίου που δεν μπορούσε να σταματήσει! Έγινε το σύστριγγλο, σε μια κατάσταση που δεν έχω ξαναδεί. Τρέχαμε όλοι να φύγουμε υπό την απειλή του σιδερένιου όγκου που ερχόταν να μας λιώσει, άλλος τραβόντας το παιδί του, άλλος τη γυναίκα του άλλος την τσάντα με τα άπλυτα των διακοπών…

Ανάλογα με τις προτεραιότητες του καθενός, όταν το πλοίο πάει να σε πάρει από κάτω κι έχεις μαζί σου ένα κάρο πράγματα άλλα μόνο δυο χέρια, αποφασίζεις με συνοπτικές διαδικασίες το τι θα πάρεις μαζί σου για να περισώσεις.

 

 Σήμερα η Ρομίλντα έχει δοθεί για παλιοσίδερα, ο Αγούδημος έχει χαιρετίσει και εγώ δεν είμαι διακοπές. Δεν είναι ότι νιώθω πως πήγε να μου πέσει κανένα πλοίο στο κεφάλι, αλλά η αλήθεια είναι ότι τους τελευταίους μήνες, έπρεπε να αφήσω μερικά πράγματα πίσω για να είμαι πιο ευέλικτος και να γλιτώσω από διάφορα. Το blog ήταν ένα από αυτά, οι μέλισσες όχι.
Το μπαμ έγινε, μπήκαμε πάλι σε ρυθμό και από σήμερα μαζέψαμε τα πράγματα κι αρχίζω να γράφω πάλι. Ο χειμώνας έχει ενδιαφέρον. Τα κρύα και τα χιόνια, έκαναν το φυσικό κλαδεματάκι στη φύση κι ελπίζω με ανανεωμένα τα φυτά, η άνοιξη να είναι καλή! Οι βροχές πολλές κι ελπίζω με το πότισμα που έχει γίνει, η άνοιξη να είναι καλή! Οι αλκυονίδες (που μάλλον διανύουμε), μου επέτρεψαν μια δυο επιθεωρήσεις στα μελίσσια και όπως είδα τα πράγματα, ελπίζω η άνοιξη να είναι καλή!

 

Με λίγα λόγια, ελπίζω η άνοιξη να είναι καλή και θα ξεκινήσω άμεσα ενέργειες για να μπουστάρω τα μελίσσια ώστε να την προλάβω από την πρώτη μέρα.

 

Γαζία – Ακακία Φαρνεζιανή (ACACIA FARNESIANA)

Ολάνθιστη Γαζία – Ακακία Φαρνεζιανή (ACACIA FARNESIANA) γενάρη μήνα στην Αττική

Θα έχει ενδιαφέρον γιατί οι ανθοφορίες είναι ήδη κάπως περίεργες, με την πρώτη καλή, αυτή του εχίνοπα, να έχει τελειώσει, γαζίες που έβλεπα να ανθίζουν αργότερα την άνοιξη να είναι ήδη κατακίτρινες και να σφύζουν από μέλισσες, ενώ αμυγδαλιές που έπρεπε να έχουν ανοίξει από τον Γενάρη, δεν έχουν κάνει ακόμα ούτε μπουμπούκια!

 

ΑΜΥΓΔΑΛΙΑ PRUNUS AMYGDALUS

ΑΜΥΓΔΑΛΙΑ PRUNUS AMYGDALUS , ακόμα στα μπουμπούκια και μάλιστα με κρατημένο φύλλωμα από το προηγούμενο έτος

Η σεζόν ξεκινά δυναμικά, keep on beekeeping.

Για την αμυγδαλιά, που πραγματικά με εντυπωσίασε φέτος με την καθυστέρηση της, έχω γράψει και παλιότερα στο “η αμυγδαλιά του γείτονα”, “Αμυγδαλιά ” και “Αφίδες” Παρά τις πολλές προαναφερθείσες ελπίδες, έχω μια ανησυχία ότι η καθυστέρηση αυτή, η συνύπαρξη φύλλων με άνθη και καμιά πιθανή βροχούλα, δεν θα δώσει παρατεταμένη ανθοφορία. Σε κάθε περίπτωση έπεται συνέχεια 🙂

μέλισσα σε γαζία

μέλισσα σε γαζία

piifpu: DSC04639, IMG_8743, IMG_8726, 3553

Written By

Beekeeper

Greek beekeeper